אוכל פיג׳יאני

IMG_5594
בוא נדבר רגע על אוכל- אחד הנעלמים הגדולים שהיו לנו לפני שהגענו. כאמור שכרנו בית, במטרה לחוות מעט מהחיים המקומיים ולהוריד עלויות ( יקר לתייר, כבר אמרנו?). קנינו אוכל בעיר הקרובה ( 10 דק׳ נסיעה ודולר פיג׳יאני אחד), בשוק ובסופר. אנחנו אוהבים לחוות אוכל מקומי אבל גם לבשל את שלנו, במיוחד כי אוכל צמחוני וכשר בפיג׳י מוגבל בגיוון שלו (ובטריות שלו, אבל זה בהמשך). המקומיים אוכלים הרבה בשר (לא כשר כמובן), כל יום, וגם לא מעט מאכלי ים, אך רק חלקם דגים כשרים. לקח לנו זמן להבין מה השמות המערביים לדגים כאן, הנקראים וואלו, וואהו, מאטו, מאי מאי ועוד שמות שלא שומעים בשום מקום אחר בעולם… עוד בעיה היא שבעיר הקרובה יש דגים טריים רק בשוק של יום שבת וגם אז הם מונחים על מחצלת בשוק, כשהמוכרת מנפנפת מהם את הזבובים… זה לא מדויק, כי יש גם חנות שבה מוכרים דגים במקררים, אבל הריח בכניסה מיד הזהיר מלקנות. אנחנו עם דגים לא מתעסקים ( מטעמי בריאות ומניעת קלקולי קיבה) ולא קונים בשוק או בחנויות מפוקפקות. מעניין שגם המשפחה אצלה התארחנו הסכימה עם הגישה שלנו. ״אז איפה אתם קונים דגים?״ שאלנו את אב המשפחה בימים הראשונים. מה לדעתכם הוא ענה? הגיס שלו מורה צלילה לתיירים. בשעות הפנאי הוא יוצא בלילות לצוד דגים בצלילה. ממש כמו פעם. אלה הדגים היחידים שהם אוכלים וגם היחידים שאנחנו אכלנו… לילה אחד היה אמור להיות ירח מלא והגיס סיפר שלא בטוח שיצליח לתפוס דגים כי אם אור הירח זוהר על הדג ישירות, הדג יתקלקל. זו כנראה אמונה שמלווה אותם מימים ימימה, לא ערערנו עליה ובחרנו שלא לבדוק אם זה נכון… כששאלנו איך הם מבשלים דגים הם ענו שבמים, ללא תבלינים… אולי זה כך משום שהם נוהגים למזוג חלב קוקוס , טרי או מתבשיל קארי, על הדג ולכן לא רואים צורך לתבל אותו.
הזמנו את המשפחה לארוחת שישי, צמחונית כמובן. להם קשה מאד לתפוס את הרעיון של סעודה חגיגית ללא בשר ונאלצו להסתפק במה שבישלנו 😂 את הדגים בשלנו בסגנון שלנו, עם תבלינים…
לגבי מסעדות צמחוניות- יש מעטות, בעיקר בנאדי ובסובה. אמנם ישנם הרבה הודים כאן אבל האוכל שלהם היה לי מאד חריף (לאיש בדיוק במידה והילדים כמעט לא נגעו) ויותר מאכזב- הוא לא בושל במקום, אלא עמד מוכן בעגלות הגשה, כמו בקיבוץ. מטעמי הגיינה ובריאות זו אופציה פחות טובה… אז יצא שחזרנו לאותה מסעדה כל פעם שהגענו לעיר הקרובה, יותר נכון עיירונת. אין לי מושג איך קוראים לה, אבל זו המסעדה שנראית הכי יוקרתית בעיר ומגישה אוכל פיג׳יאני, הודי, אסייתי פיש אנד צ׳יפס ופיצה. האוכל מוכן במקום ויש מזגן- בקיצור מסעדת תיירים, אבל אוכלים בה גם המקומיים האמידים יותר.
המחירים? ירקות בשוק זולים מאד אבל המבחר מוגבל למה שיש בעונה- במקרה שלנו (במרץ) זה היה חצילים, קלמנטינות, מעט אננס , לימונים ולימוני-קלמנטינות ( מעין שילוב מקומי שכזה), פלפלים חריפים וקאסווה ( נראה לי שיש כל השנה), שזה השורש המקומי שלהם, שלא קנינו אף פעם אבל אכלנו אצל המשפחה ובמסעדות. לחלק מהמוכרים יש עוד ירקות כמו מלפפונים, כרוב וגזר , ולפעמים אף עגבניות, אך הם יקרים יותר. בסופר אפשר לקנות בצל, תפוח אדמה ושום במחירים סבירים ועוד קצת ירקות במחירים הזויים, כולם מיובאים מניו זילנד (שגם בה כידוע מחירי הירקות מרקיעי שחקים…).
במסעדה הודית מקומית צלחת טאלי ב 3.5 פיג׳יאני , שזה בערך 6-7 ש״ח. מחיר מצוין אבל חריף!! וכאמור מבושל מראש… במסעדה המערבית שלעיל מנת אורז מוקפץ או אטריות מוקפצות (צמחוני), כ 6-7 דולר פיג׳יאני, המנה גדולה ומשביעה אך ללא חלבון. פיש אנד צ׳יפס 10 דולר פיג׳יאני ( 18 ש״ח), פיצה צמחונית גדולה עולה 22 דולר ( כ 40 שח), המנה הכי יקרה שהזמנו, לפחות האיכות הייתה סבירה. נראה שהמקומיים הממוצעים לא יכולים להרשות לעצמם לאכול במחירים כאלה.
שמחנו לראות מאפיות עם לחם טרי במחיר סביר- 90 סנט לככר צרה, בערך 2 דולר לכיכר עבה ופרוסה, שמתאימה לטוסטים.
לגבי דבר אחד אני תוהה, אם כיכר לחם ונסיעת אוטובוס עולים אותו הדבר- דולר אחד- זה אומר שהלחם יקר או שהנסיעה זולה? משהו כאן מוזר…
אגב, במלונות האוכל יקר הרבה יותר וזה מילכוד עבור התייר הפשוט, שרוצה קצת לנפוש אך בלי לקרוע את הכיס…

אי אפשר לסיים פוסט על אוכל בלי להתייחס לשיטת הבישול המפורסמת של פיג׳י- הלובו lovo . מדובר בתבשיל קדירה הכולל ירקות שורש ובשר ומבושל באדמה, בדומה לבישול של המאורים בניו זילנד. מכיוון שאנחנו לא אוכלים בשר לא בדקנו את העניין, אבל הם גאים מאד בכך.
אין לי כמעט תמונות אוכל פיג׳יאני, אז הנה תמונה של בלינצ׳ס ביתי, מעשה ידיי. אבל בלי גבינה בפנים , כי הילדים לא אוהבים. וממילא אין כאן כמעט גבינות.

IMG_6011

3 מחשבות על “אוכל פיג׳יאני

  1. אני רוצה לנסוע ולחיות בפיג'י האם תוכלי לומר לי בבקשה את העלויות מחיה שם? כמה עולה לשכור בית, כמה עולה רכב ואם את יודעת בכללי כמה כסף יספיק לחיות שם בחודש בערך? תשובתך חשובה לי מאוד ואם את אולי יודעת איפה אני יכול להשיג חומר ומידע על החיים בפיג'י, תודה לך

    אהבתי

    1. גיל,
      האמת שלא השכרנו שם רכב אז לא יכולה לומר.
      שכירות לא מאד יקרה, אפשר לחפש דרך איירבינבי, אם כי אנחנו השכרנו ישירות מבעל הבית ב 100 דולר ללילה, למשך שבועים ובפרסום שלו באירבינבי כתוב 150 דולר. הדולר הפיג׳יאני זה בערך פי שתיים מהשקל. ייתכן שבהשכרה לטווח ארוך יותר תמצא משהו זול יותר, אבל נראה לי שזה יתאפשר רק כשתגיע ותפגוש אנשים אישית.

      אהבתי

      1. חומרים על פיג׳י מצאתי רק בחיפוש בגוגל, בין השאר זו הסיבה שכתבתי בלוג כל-כך מפורט על פיג׳י. האוכל בשוק מאד זול, אבל זה רק בתנאי שאת קונה כמו המקומיים- לא במסעדות תיירים. מה שכן, כמו שכתבתי בבלוג, ההיצע מצומצם, בעיקר אם יש דברים שאתה לא אוכל.

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s